TIMOCOM 15.03.2022
3

Kedy je správny čas na digitalizáciu logistiky?

Význam digitalizácie pre dopravné a špedičné spoločnosti

muž s tabletom a digitalizačnou schémou

Digitalizácia prestupuje všetkými odvetviami a svoje miesto má aj v logistike. Firmy sú neustále nútené uvažovať nad zavádzaním automatizácie a moderných technológií, najmä z dôvodu úspory nákladov a zefektívnenia procesov. Aký prínos má pre dopravné a špedičné firmy digitalizácia logistiky? Aký význam má digitalizácia pre burzu prepráv a vyťažovanie?

V dynamickom prostredí logistiky sa neustále zvyšujú nároky na kvalitu, flexibilitu a rýchlosť doručovania. Prevláda tlak na udržanie nákladov, aj keď sa zvyšuje objem prepravy. Digitalizácia logistiky je pre dopravné a špedičné firmy skutočne naliehavou požiadavkou.

Preto tieto firmy musia prehodnocovať svoje obchodné modely, procesy a postupy zabezpečenia plynulosti a spoľahlivosti dodávateľského reťazca. Digitalizácia a inovatívna technológia sa tak stávajú nevyhnutnými nástrojmi pri očakávanej a vyžadovanej zmene dodávateľského reťazca.

Zásadné výhody digitalizácie logistiky pre dopravné a špedičné firmy

Logistická alebo prepravná spoločnosť, ktorá s využitím digitalizácie inovuje interné logistické procesy, dokáže rýchlo reagovať na aktuálne potreby v rámci dodávateľského reťazca. K ďalším benefitom patrí:

  • optimalizácia kapacity
  • zvýšenie výkonu firmy
  • zvyšovanie kvality
  • zabezpečenie flexibility reťazca
  • schopnosť odbaviť viacero dopytov

Prečo by dopravné a špedičné firmy mali uvažovať o digitalizácii logistiky práve teraz?

Dôležitosť logistiky rastie. Súvisí to s napätou situáciou na dopravnom trhu, ktorú spôsobujú problémy s nedostatkom vodičov a nedostatočnými dopravnými kapacitami. Tento trend bude podľa predpokladov v budúcich rokoch pokračovať, preto má obrovský význam zamerať sa napríklad na efektívne vyťažovanie kamiónov.

„Skutočnosť, že oblasť FreightTech rastie, vidno nielen na obchodných číslach firmy TIMOCOM: Inštitút Fraunhofer SCS zistil, že veľká časť zhruba 350 start-upov v oblasti logistiky, ktoré ponúkajú svoje služby v nemecky hovoriacom priestore, ponúka technológie alebo služby na podporu logistických služieb.“

                                       Tim Thiermann, Managing Partner firmy TIMOCOM

V posledných dvoch rokoch tak čoraz viac dopravných firiem muselo zvládnuť nárast počtu zákazníkov. V podstate existujú len dve riešenia: Buď pracovať v „starom“ režimu a nechať si utiecť kopu zákaziek, alebo nasadiť inteligentné logistické riešenie, s ktorým špedičné a dopravné spoločnosti dokážu čeliť vyššie uvedeným problémom a získať väčší podiel na trhu.

K tomu treba dodať, že digitalizácia logistiky sa stáva a ešte dlho bude veľkou konkurenčnou výhodou. Jasne o tom hovoria čísla. TIMOCOM nedávno prelomil hranicu 50.000 zákazníkov, čo jasne potvrdzuje fakt, že digitalizácia logistiky je na vzostupe.

Porovnanie firiem, ktoré sa zameriavajú na digitalizáciu v logistike

Pretože digitalizáciu potrebuje čoraz viac špedičných a dopravných firiem, existuje  niekoľko riešení. Na ukážku sme pre vás vybrali tri najzaujímavejšie:

Raaltrans

Denná ponuka na burze prepráv           128 000+

 

Trans.eu

Denná ponuka na burze prepráv                     200 000+

 

TIMOCOM

Denná ponuka na burze prepráv                     800 000+

Zistite viac o najväčšej burze nákladov v Európe>>

3 dôvody, prečo pri digitalizácii zvoliť TIMOCOM

  1. Burza nákladov od TIMOCOM je najväčšia v Európe.
  2. Sieť TIMOCOM zahŕňa viac ako 50.000 zákazníkov, medzi ktorými si ľahko nájdete obchodného partnera. Aj vďaka aplikácii Výberové konania.
  3. Smart Logistics System od TIMOCOM ponúka aj ďalšie užitočné aplikácie, ktoré môžete vyskúšať zdarma.

Vyskúšajte Smart Logistics System zdarma

Ďalšie zaujímavé články:

Štyri zásadné body, ktoré musíte poznať-Medzinárodný dohovor CMR

Eurolicencia: Čo bude od mája 2022 platiť pre kuriérne, expresné a balíkové služby

Ako sa stať vyhľadávaným dopravcom?

 

 

Staňte sa znalcom v odbore!

Nechajte si pravidelne posielať relevantné články, dôležité odborné príspevky a exkluzívne správy pre používateľov!


Prihlásenie na odoberanie noviniek

Hore