Z domova 10.10.2022
3

25 rokov partnerstva s TIMOCOM

Spolupráca INA TRANS s.r.o. a TIMOCOM

Libor Hladký, dispečer v INA TRANS s.r.o.

Rok 2022 je pre TIMOCOM jubilejným rokom. Spoločnosť INA TRANS s.r.o. je naším najstarším zákazníkom, preto sme pripravili rozhovor s jej zástupcom Liborom Hladkým, ktorý pracuje ako dispečer. Aké boli výzvy pred mnohými rokmi a aké sú výhody systému spoločnosti dnes, sa dozviete v našom rozhovore.

Spolupracujeme už takmer 25 rokov, v čom vidíte úspech nášho dlhoročného partnerstva?

Úspech nášho dlhoročného partnerstva vidíme v neustálej možnosti získavania nových zákazníkov prostredníctvom burzy nákladov, ktorá je pre nás aj po 25 rokoch veľmi dôležitá pri vyťažovaní vlastného vozového parku, aj pri zaistení zmluvných vozidiel. Keď niektorá firma používala TIMOCOM, považovali sme ju za solídnu z hľadiska platobnej morálky. Po čase sa však začali objavovať prípady, keď používatelia TIMOCOM nehradili faktúry včas. V týchto prípadoch sa osvedčila služba Medzinárodné inkaso.

Porovnanie v čase: Čo vám pred 25 rokmi zaberalo najviac času? Spomeniete si, čo sa vtedy považovalo za bežné alebo dokonca inovatívne a dnes sa považuje za ťažkopádne, prípadne úplne nemysliteľné?

Vtedy bol veľký dopyt po zaistení medzinárodnej dopravy, ktorú sme vtedy neboli schopní pokryť vlastnými vozidlami. Zasielateľská činnosť nás veľmi zamestnávala. Za bežné sa považovalo dnes už pomerne archaické faxovanie objednávok, ktoré po čase vytlačila e-mailová komunikácia. Vodiči o navigáciách mohli len snívať a orientovali sa pomocou papierových máp.

V roku 1997 spustil TIMOCOM burzu nákladov v Českej republike a na Slovensku. Aké výzvy vtedy pred vami stáli a čo vás prinútilo, aby ste vložili svoju dôveru v tento nový formát a stali sa jedným z prvých zákazníkov?

Najväčšou výzvou bolo vyhovenie všetkým zákazníkom, ktorí sa na nás obracali, a snaha vybudovať s nimi dlhodobé obchodné vzťahy.Povedomie o medzinárodnej burze nákladov bolo medzi dopravcami malé a často sa na nás obracali so žiadosťou o vyťaženie. TIMOCOM nám otvoril pomyselné dvere k zahraničným zákazníkom.

Za 25 rokov sa toho udialo veľa. Keď sa obzriete späť, v čom konkrétne vám TIMOCOM pomohol? Môžete to vyjadriť v číslach (z hľadiska úspory času v percentách, rastúceho vozového parku, novo otvorených trhov a nových obchodných príležitostí, rastu zamestnancov atď.)?

Ako som už spomenul, vďaka TIMOCOM sme nadviazali spoluprácu s mnohými zahraničnými špedíciami a niektorými výrobnými firmami. Našu medzinárodnú pôsobnosť sme rozšírili začiatkom nového tisícročia o takmer celú Európu. To si vyžiadalo nielen väčší vozový park, ale  aj viac zmluvných dopravcov, ktorých sme vyťažovali. V súčasnosti sa však zameriavame prevažne na Holandsko, Nemecko, Belgicko, Rakúsko, Českú republiku a Slovensko.

Poďme nazrieť do budúcnosti: V roku 2057 oslávi TIMOCOM 50. výročie. Čo by ste TIMOCOM odkázali do ďalších 25 rokov?

TIMOCOM by sme priali rastúci počet spokojných používateľov, ktorí budú mať medzi sebou dobrú platobnú morálku.

Radi by sme zostali súčasťou vašich budúcich úspechov. Máte nejaké priania, ako by sme vás mohli podporiť, aby ste boli ešte efektívnejší?

Naše priania do budúcna majú skôr všeobecný ráz, ale nevyhnutný pre fungovanie každej firmy. Osvedčilo sa nám o našich prianiach nehovoriť, aby sa vyplnili. Necháme si ich teda radšej pre seba.

Staňte sa znalcom v odbore!

Nechajte si pravidelne posielať relevantné články, dôležité odborné príspevky a exkluzívne správy pre používateľov!


Prihlásenie na odoberanie noviniek

Hore